Αρχική Συνεντεύξεις ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ... ΈΛΛΗΝΑ

Επισκέπτες

1046367
ΣήμεραΣήμερα57
ΜήναςΜήνας4072
ΣύνολοΣύνολο1046367

Τελευταία Ενημέρωση
Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2018 14:02

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ... ΈΛΛΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 22 Ιούνιος 2010 19:17

 

 alt

 

Αναζητώντας τον .... Έλληνα

 

   Η Ελληνική Λέσχη Αφυπνίσεως (Έλλα) επιμένει νά τόν ψάχνει...

         

   Συνεντεύξεις - ΕυρωΕλλάς, φ. 18

  Τρεις συνεντεύξεις παρεχώρησε ο Διοικητής της Ελληνικής Λέσχης Αφυ-πνίσεως (ΈΛ.Λ.Α) Κοσμάς Μιλτ. Μαρκάτος, εις τούς συνεργάτες της εφ. Ε-λευθερία (Λάρισα), κ. Βάλλαν (Λάρισα) καί κ. Σταυράκη (Αθήνα).
   Η πρώτη αφεώρα στους σκοπούς της Έλλα, δημοσιευθείσαν τήν 3ην Α-πριλίου 1995, η δευτέρα αφεώρα στην φύσιν του αριθμού 666, όπως αυτή ηντλήθη από τήν δομήν της Ελληνικής Γλώσσης - καί ακολούθως διεμορφώθη από τούς σιωνιστικούς κύκλους - και η τρίτη αφεώρα στην ανακοίνωσιν της Κοσμογλώσσης και τις έννοιες Έλλην και Ελληνισμός.

   Έναρξις συνετεύξεως
   Νεοέλληνα, εντάξου στις τάξεις της Έλλα και επανασυνδέσου με τις ρίζες των προγόνων σου, που χάνονται στα βάθη της μυθολογίας και της προϊστορίας.
   Άπεχε από κάθε ξενόκεντρο σύλλογο, σωματείο, όμιλο, κτλ., που ανώδυνα, ασυνείδητα, υποσυνείδητα και συνειρμικά σέ εκτρέπουν από την ελληνικότητα, την Ελλάδα και τον ελληνισμό.
  
Μελέτα την αστείρευτη ελληνική μυθολογία πού είναι και η μυθολογία των λαών της γης (τουλάχιστον της λευκής φυλής) και παρακολούθει την εκπληκτικήν πορεία του Ελληνος ανθρώπου στην μετάλλαξή του από την άλογο κατάσταση (ζωώδη) στην έλλογο κατάσταση (ανθρωποποίηση)».

 

   Δημ.: Ο ψαρομάλλης κύριος μέσα σ' ένα γραφείο όπου σε κάθε του γωνιά βρίσκονται διάσπαρτα βιβλία, τόμοι εγκυκλοπαιδειών, λεξικών, δέματα από περιοδικά καί εφημερίδες, και όπου γενικά επικρατούσε ένα συμπαθητικό χάος, είχε χαρακτηριστική βροντώ-δη φωνή και βλέμμα που έβγαζε σπίθες.
   Ήταν σε ώρα εργασίας, παλεύοντας με την έρευνά του για τη σχέση λέξεων και αριθμών και τον είχα διακόψει ...
   Παραμερίζοντας μια στοίβα από βιβλία στον καναπέ για να καθήσω και μετατοπίζοντας άλλη μια από το γραφείο του, ώστε να μπορώ να τον βλέπω, πέρασα αμέσως στήν ... επίθεση, χωρίς πολλά προσχήματα.

 

   Τού διάβασα λοιπόν το παραπάνω κείμενο - κάλεσμα - γραμμένο σε μια μικρή δίφυλλη εφημεριδούλα με τίτλο ΕυρωΕλλάς, που ο ίδιος κάθε τρεις μήνες εκδίδει και τού λέω ... ευθέως: Κύριε Μαρκάτο τί «τρελλά» είναι αυτά; Ποιά είναι αυτή η Έλλα, ο χαμένος ελληνισμός και οι σκοτεινοί απόηχοι;,...».

 

   Δημ.: Μαθηματικός με έρευνες και σπουδές στην Αγγλία, με πάθος για τη δουλειά του και την έρευνα, ο καθηγητής ΤΕΙ κ. Κοσμάς Μαρκάτος φαίνεται να αγνοεί την δολιοφθορά (προβοκάτσια) και απτόητος περνά στην αντεπίθεση.

   Μαρκ.: Η Έλλα είναι «Η Ελληνική Λέσχη Αφυπνίσεως», που ένας από τους ιδρυτές της ήμουν κ' εγώ, πέντε χρόνια πρίν, το 1990 ...
  

    Δημ.: «Πρόεδρος λοιπόν της Λέσχης κ. Μαρκάτο ...».
   Μαρκ.: Οχι πρόεδρος, διακόπτει σχεδόν θυμωμένος, αλλά Διοικητής. Η Λέσχη έχει παραρτήματα παντού όπου υπάρχουν Έλληνες, άρα εφ' όσον τα κεντρικά γραφεία της είναι στη Λάρισα, το σωστό είναι διοικητής καί όχι πρόεδρος ....

   Δημ.: Καλά τo καταλάβατε ίσως, γιατί εκεί πάει το θέμα σήμερα ... Περί Ελληνικής Λέσχης Αφυπνίσεως, η μίνι έρευνα στον χώρο της, και στη συνέντευξη ο διοικητής της κ. Κοσμάς Μαρκάτος, που εκτός από γνωστός καθηγητής έγινε καί η αιτία πριν από μερικά χρόνια για να χαράξει τα ερευνητικά προγράμματα στον χώρο του, θεμελιώνοντας την Λεξαριθμική Θεωρία, που πρεσβεύει, ότι κάθε λέξη είναι ουσιαστικά ένας αριθμός και συγχρόνως ερευνά τη μεταξύ τους σχέση.

   Ο κ. Μαρκάτος δηλώνει Έλληνας, μιλά για πλαστογράφηση της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας και μάς καλεί όλους να ανακαλύψουμε τις διαλεκτικές ρίζες των προγόνων μας. Απορεί για την συνέντευξη και για την ώρα, με κοιτά ... καχύποπτα, υπεν-θυμίζοντάς μου ότι η Έλλα επειδή ενοχλεί, δέν έχει και πολλούς φίλους.
  Τελικά, επείσθη δια το καλοπροαίρετον των προθέσεών μου και αφού διαλύθηκαν και τα τελευταία σύννεφα της αμφιβολίας προχωρήσαμε ακάθεκτοι ...

   Δημ.: Κύριε καθηγητά, από την αρχή λοιπόν ... Ποιά ήταν η αφορμή για την ιδρυση της Έλλα και πού τέλος πάντων αποσκοπεί, για να μην παραξηγηθούμε κιόλας ...
   Μαρκ.: Η Λέσχη ιδρύθηκε το 1990 και ήμουν ένας από τους ιδρυτές της - όπως και προηγουμένως ελέχθη. Αφορμή για τη δημιουργία της ήταν η κατάντια, ο υποβιβασμός και η ντροπή τουυ Έλληνα, τόσο στην πολιτική, όσο και στην εκπαίδευση, στην παιδεία του, στην καθημερινότητά του ...
   Ο Έλληνας δηλαδή, για να καταλάβεις, έχει ολοκληρωτικά χάσει τη συνείδησή του και αυτό οφείλεται στην πλαστογράφηση της μυθολογίας, της ιστορίας του και στην ιδιοποίηση από τους ξένους των ριζών τής ελληνικής φυλής και των επιτευγμάτων της ...
   Έτσι λοιπόν μαζευτήκαμε ένας πυρήνας Λαρισαίων προβληματισμένων έντονα και φτιάξαμε τη Λέσχη με σκοπό την αφύπνιση τού κάθε Έλληνα και την ενεργοποίηση των δυνάμεών του, που ευρίσκοντο σε εκτροπή ...

   Δημ: Αφύπνιση του Έλληνα δηλαδή, όμως κ. Μαρκάτο, τί σημαίνει για σας και τη Λέσχη, Έλληνας, μια και όλα αυτά φαίνονται ελαφρώς - ας μού επιτραπεί η έκφραση - απόκοσμα ...
   Μαρκ. Κάθε άλλο παρά απόκοσμα μπορούν να είναι. Τό λεξικό (το λεξαριθμικό), στη λέξη Έλλην, αναφέρει: Ο διαλεκτικός φιλόσοφος, ο αναζητητής των αρχών των πραγμάτων, ο αναζητών, ο συλλαμβάνων και κατανοών το πώς και το διατί των όντων ...
Έτσι, ενώ οι Έλληνες ήταν άνθρωποι φιλόσοφοι και αναζητητές, θεμελιώνοντας τις επιστήμες, κατάντησαν σήμερα να ταυτίζονται με την «αμερικανική γνώση». Νά προβληματίζονται δηλαδή για το πώς λειτουργεί κάτι και όχι για το διατί.
   Κατάντησαν με άλλα λόγια να έχουν έναν υλικό τρόπο ζωής χωρίς πνευματικές αναζητήσεις καί ανατάσεις, υποβαθμίζοντας το όνομα και την αποστολή τους ...».

   Δημ.: Είπατε ότι η Έλλα δεν έχει και τόσους φίλους, γιατί άραγε;
   Μαρκ.: Η Έλλα έχει φίλους, αλλά οι φίλοι της είναι Έλληνες. Είναι όμως επόμενο να έχει αντιπάθειες σε πολλούς χώρους. 

   Σήμερα όταν λέμε Έλληνα, εννοούμε τον Ορθόδοξο (χριστιανό), με ρίζες μόνο 2000 χρόνων, ενώ όλα τα υπόλοιπα χάνονται μέσα στον χρόνο.
   Τo σύστημα της εκπαίδευσης είναι τέτοιο όπου στα θρησκευτικά διδασκόμαστε την ιστορία των Εβραίων, αγνοώντας τις δικές μας ρίζες ...
   Για παράδειγμα, αγνοούμε την ελληνική μυθολογια, όπου έχει καταγραφεί ολόκληρη η ιστορία της γης και ενδεχομένως και του διαστήματος.
   Ο κατακλυσμός του Νώε η ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα είναι οι ρίζες μας;
   Ακόμα και η παράδοση των νόμων από τον Θεό, στον Μίνωα έγινε 1000 χρόνια πριν από το αντίστοιχο γεγονός με τον Μωϋσή ...
Β   λέπεις ότι εάν συνδεθούν όλα αυτά, θα αρχίσει να ταλαντεύεται και ο χριστιανισμός ...».

 

   Δημ. Αιρετικός λοιπόν, κ. Διοικητά και κάπως εθνικιστής μού φαίνεσθε ...
   Μαρκ.: Μάς έχουν κατηγορήσει για πολλά ... Είμαι απλά Έλληνας διαχρονικός και μην ξεχνάς ότι οι Έλληνες ονομάστηκαν Εθνικοί γιατί υπεράσπιζαν την έννοια του έθνους την ώρα που ο Χριστιανισμός καταργούσε τα έθνη.
   Δεν επιτίθεμαι κατά του Χριστιανισμού, όμως όταν στην επιστημονική έρευνα βρεθούμε αντιμέτωποι, πρέπει να πάρουμε μια θέση ... Αυτά περί Εθνικιστών, κτλ., είναι ανοησίες.
   Αναζητούμε τις ρίζες μας με ειρηνικές, φιλοσοφικές μεθόδους. Τώρα για το αιρετικός, αυτό είναι επόμενο, γιατί ό,τι δέν εναρμονί-ίζεται συνήθως με την υπάρχουσα αντίληψη και τάξη, έτσι χαρακτηρίζεται ...
   Εδώ και 10 χρόνια τώρα γίνεται μια προσπάθεια ζεύξης Ελληνισμού και Χριστιανισμού ώστε να συμβιώνουν και να συμπο-ρεύονται, όμως είναι δυνατόν να συνυπάρξει η ελευθερία με το δόγμα ...;.
   Η Έλλα είναι ανοικτή σε όλους και δεν κάνει διακρίσεις θρησκείας και φυλής, γιατί όλοι μπορεί να είναι Έλληνες με την ευρύτερη έννοια της λέξης, που δεν περιορίζεται απλά στα γεωγραφικά όρια της χώρας.
   Όμως, δυστυχώς, τα κινήματα αυτά δεν έχουν ούτε τα χρήματα ούτε τα μέσα να αναπτυχθούν κ. Βάλλα. Και αμφιβάλλω κατά πόσον η συνέντευξη αυτή θα δει το φως της δημοσιότητος στην εφημερίδα σας ...

 

   Δημ.: Αναζητώντας τον χαμένο Έλληνα λοιπόν, με τον Διοικητή τής Ελληνικής Λέσχης Αφυπνίσεως κ. Κοσμά Μαρκάτο.
   Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα και κράτησε για ώρες, μια που συνδυάστηκε καί με την λεξαριθμική θεωρία.
   Δύσκολοι καιροί για Έλληνες κ. Καθηγητά και ελπίζω να μην υπάρχουν παράπονα για την συνέντευξη ...
   Όσο για τα υπόλοιπα και τούς υπόλοιπους, όσοι πιστοί προσέλθετε για μια φιλοσοφική θεώρηση ή μάλλον αναθεώρηση των απόψεών σας περί του Έλληνα.
  
Η Έλλα - με τον κ. Καθηγητή και Διοικητή της - επιμένει και είναι ανοικτή για όλους, φιλοσόφους και μη ...

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Ιούνιος 2010 19:19
 
ΚΟΣΜΑΣ ΜΙΛΤ. ΜΑΡΚΑΤΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ (ΤΕΙ)
Παλαιολόγου 9 - 412 23 Λάρισα
Τηλ: 6974 31 91 31
Η.Δ: kmmarkatos@gmail.com
Ιστοσελίς: www.hellenes-markatos.gr